FAVOURITES IN PHOTOGRAPHY

Jag kände mig bara extremt tvungen att börja dela med mig lite av mina favoritfotografer i bloggen. Jag hoppas att ni som läser kan få lite inspiration. Jag tänkte börja med Eric Matthew Gustafson från Austin, Texas. När jag först hittade honom hade han publicerat en helt sjukt fantastisk bild på en monarcfjäril och där blev jag helt fast.


PRISONER II


HOUSE OF A PONDER


FACING SELFHOOD


GENTLE LANDINGS

Klicka på någon av bilderna för att komma till Erics deviantART.

Överexponerade PX 600

Det är intressant att börja plåta polaroid. Det är helt sjukt dyrt också.
Idag gick jag ut på det gamla militärområdet för att fotografera. Bilderna blev galet överexponerade. Förmodligen för att 600-filmen är mer ljuskänslig än SX-70-film, som kameran egentligen är gjord för. Jag har varken ork eller lust att modda kameran för tillfället eftersom SX-70-film går att få tag på genom Impossible nu ändå.

Hur som helst, här är bilderna:

Den andra bilden blev helt okej tycker jag, trots överexponeringen. Varför bilderna är mörkare längst upp har jag inte lyckats lista ut än. Det kan ha att göra med att den biten sitter kvar i kameran när filmen kommer ut, men jag har för mig att den vita kanten längst ner än det som sitter kvar i kameran... Jag lär väl lista ut det så småningom.
Är det någon annan som vet?

16.39

Using Google Analytics I've learned that several visitors of my blog are from abroad.
If the numbers of non-swedish readers continue to rise I'll think about adding an english translation to every post.

Thank you for the interest!
Stay tuned for more.

Rainy daze


Polaroid 1000 + First shot

Idag kom polaroidkameran som stått och samlat damm hos mormor i evigheter.
Som jag skrev tidigare visste jag inte huruvida det var en för SX-70 eller 600-film och den här modellen är egentligen till för SX-70. Det satt till och med en gammal kassett kvar i den. Inga bilder dock, lite trist.

Annette skrev till mig och berättade att 600-film fungerar i kameror avsedda för SX-70 film också, så jag tog ur den gamla filmen och satte i den jag köpte förut. Den gick igång fint och ut kom det svarta kortet som skyddar filmen mot ljus. När jag drog ut den så utlöste kameran sig själv, så den första bilden är på min dubbelhaka! Hahahahaha.Det känns bra att den här bilden kostade mig mer än tjugo kronor. Lätt värt.
Men det är så sjukt kul att den fungerar. Jag fick med väska och allt, till och med en lapp där det stog "grattis på födelsedagen -79".

Glad midsommar

Jag tänkte bara säga glad midsommar på er allihop.
Vad gjorde ni igår?

17.25

Long legged ladyboy.

SILJA FESTIVAL pt. II, FIRST PHOTOMinns ni inlägget SILJA FESTIVAL? Jag skrev om min resa till Wasa med Silja Festival och att jag tog mina första bilder den resan.
Här är hon. M/S Silja Festival. Jag tog bilden med en Konica Pop när jag var fyra år gammal. Det känns bra att jag kommit åtminstone lite längre när det gäller estetik och teknik sedan 1994...
Minns ni vilka era första bilder var?

Sommar + PX 600 Silver Shade / First FlushDet är tre dagar kvar till midsommar och i Östersund känns det som att det knappt är vår än. Flera dagar har temperaturen legat kring +10°C och för någon natt sen var det minusgrader på flera håll i Jämtland. Därför har jag bestämt mig för att komma hit en gång till i sommar, i mitten av juli.
Egentligen var hela den här visiten väldigt dåligt tajmad. Varken mamma eller pappa, som jag egentligen kom upp för att hälsa på, har semester än. Det är såklart för att det aldrig blir sommar förrän efter midsommar i Jämtland, något jag verkligen totalglömde när jag bokade tågbiljetter.

Hur som helst, ni ser på bilden längst ner att jag införskaffat ett paket PX 600 Silver Shade (First Flush) som ska in i Polaroidkameran såfort min kära mormor kommer ihåg att ta med den från Hoting.
Köpet blev lite hastigt, för jag vet faktiskt egentligen inte om det är en 600-filmskamera eller en SX-70. Nåväl, är det en SX-70 kanske jag tar och lottar ut 600-filmen till någon läsare.

ReindeerReindeer, reindeer, reindeer
I caught one of your horns
and even if it rains here
it's much worse in the north

RSS 2.0