Facebook & FINAL PHOTOGRAPHY

Jag har strulat med koder en hel del under natten för att försöka lägga till en "Gilla"-knapp i bloggen och jag tror tillslut att jag lyckats.
Det enda problemet är att när man gillar inlägget så gillar man hela bloggen. Därför ser det i skrivande stund ut som att 81 personer gillar varje inlägg.
Så ska det inte vara.
Nåväl, jag ska jobba vidare på det imorgon.När jag lyckats få till hela grejen kanske jag gör en tutorial så ni andra läsare också kan få en gilla-knapp i era inlägg. Skulle ni vilja det?

FAVOURITES IN PHOTOGRAPHY

En svensk fotograf jag verkligen beundrar är Elisabeth Ohlson Wallin. Hennes bildspråk och estetiska perspektiv är speciellt, men är det något hon verkligen har så är det guts.
Ecce Homo är titeln på hennes förmodligen mest kända serie bilder som tolkar Jesu liv ur ett HBT-perspektiv. Utställningen, som skedde i Uppsala domkyrka, fick enorm uppmärksamhet. Kyrkan hotades och den dåvarande påven ställde in ärkebiskopen K G Hammars audiens! Utställningen har sedan dess turnerat och ställdes återigen ut i Uppsala Domkyrka ett decennium senare. Jag var då på plats och hela kyrkan var smockfull. Utanför hölls demonstrationer.
Elisabeth har gett ut ett antal fotoböcker, däribland Livet - med tiden (2007) som är en personlig favorit.


Ph1: Korsfästelsen
Ph2: Pieta
Ph3: Dopet
Ph4: Bebådelsen

Samtliga bilder ur "Ecce Homo".
http://www.ohlson.se/

VikingJag har en lång pojkvän på 209 cm som är sjukt nördig. På ett bra sätt alltså.
Han tränar fornnordisk stridskonst.
Passade på att ta en bild på honom i hans nya hjälm. Den är nice!

FAVOURITES IN PHOTOGRAPHY

En av mina absoluta favoritfotografer är Nick Knight. Med sina annorlunda och mystiska modefotografier lyckas han alltid fånga mitt öga lite längre än andra konstnärer.
Knight har jobbat för bland andra Vogue, Dior och Yohji Yamamoto. Han har också, inte helt förvånande, vunnit många priser för sina fantastiska och inspirerande fotografier. Vilken är favoritbild av Knight?Ph1: Devon (1996)
Ph2: Susie Smoking (1988)
Ph3: Sister Honey (1999)

PX 600 Silver ShadeHar fotat upp 600-filmen nu och hädanefter blir det bara SX70. The Impossible Project har släppt ett trepack ny färgfilm som är relativt billig jämfört med dom andra filmerna som säljs på sidan. Det blir spännande att prova! Det kan dock ta ett tag innan jag har råd att plåta med Polaroid igen. Är sjukt fattig just nu.

RSS 2.0