Emma i sommarhageEgentligen är det ett mirakel att bilden inte är kornigare än vad den är, ISO800 på Canon EOS 350D är inte en höjdare direkt. Gjorde ett extremt nybörjarmisstag och ställde inte om ISO-talet.
Men visst är hon söt?

22.56Nu är jag tillbaka i Östersund.
Bilden är från Öhn utanför Strömsund. Där finns ett helt museum tillägnat Beppe Wolgers som brukar vara ganska roligt att åka och titta på, det ändras väldigt mycket varje år.

14.14

Det händer inte så mycket på bloggen just nu.
Jag sitter vid mina föräldrars dator i Östersund just nu, har varit i Strömsund i en vecka. Det finns knappt täckning på mobilen där och internetuppkoppling är liksom inte att tala om överhuvudtaget. Det är därför jag inte uppdaterat så mycket.

Men vildmarken är fin. Jag har hunnit se tre ugglor, en räv, en tjäder och till och med ödlor.
Jag har plåtat en del och dom bilderna kommer upp om några dagar när både jag och min dator lyckats leta oss tillbaka till en någorlunda form av civilisation. Om man nu kan kalla Östersund för det.

Vad har ni haft för er sedan sist?

Svensk sommar pt IIIJag var till Gränby 4H-gård och klappade kossorna. Det är väldigt mysigt med betande djur nära staden.

FAVOURITES IN PHOTOGRAPHY

Sally Mann från Lexington, Virginia är en fotograf som många hört talas om. Hon plåtar för det mesta med storformat och glasplåt som ger en extremt skön vintagekänsla i fotografierna.
Mann har varit diskuterad länge på grund av sina kontroversiella bilder, bland annat serien "Immediate Family" där hon skildrat sina barn i ofta typiskt vuxna situationer. Hon har även fotat nedbrytningen av lik på Body Farm, ett område i USA där man studerar biodegradering.
Att välja ut ett fåtal favoriter av hennes bilder är nästintill omöjligt, hon har tagit så sjukt många fina. Nedan är fyra stycken jag tycker om.

Jag vill också passa på att förtydliga att samtliga bilder i FAVOURITES IN PHOTOGRAPHY inte är mina. Tydligen läste en hel del av er inte texten i förra inlägget och trodde att det var jag som plåtat bilderna. Så är inte fallet.
Jag tycker att det är jätteroligt att få beröm, men då gärna för mina egna bilder. ;)

Svensk sommar pt III fredags åkte jag tillbaka till Uppsala och jag tog min vän Kamilla med mig. Det är helt galet hur stor temperaturskillnad det kan vara på en så kort sträcka ändå. I Östersund var det konstant kallt och här har det varit över +30° C!

Svensk sommarNär jag gick till ICA idag satt två tjejer utanför och sålde jordgubbar. En man, version äldre, och sa att vi börjar få en riktigt svensk sommar. Då fick jag idén till den här diptyken.
Det är roligt att plåta bilder som passar det allmäna intresset ibland istället för bara sånt jag känner för själv.

RSS 2.0